45 χρόνια είναι πολλά

45 χρόνια δικτατορίας είναι πολλά. Είτε η δικτατορία εμφανίζεται με το στρατιωτικό της περίβλημα είτε με την αστικοδημοκρατική της έκφραση, πρόκειται απλά για την εξουσία μιας τάξης πάνω στην άλλη. Δικτατορία δεν είναι μόνο η κατάλυση ενός συντάγματος το οποίο στην τελική το καταλύουν πρώτοι οι… συνταγματολόγοι. Δικτατορία είναι η αναγκαστική για την επιβίωσή σου εργασία, δικτατορία είναι να είσαι φτωχός σε ένα κόσμο αμύθητου πλούτου, δικτατορία είναι η επιβολή της κρατικής εξουσίας με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Δεν έχουμε τανκς, έχουμε ΜΑΤ, χημικά, προσαγωγές, παρακρατικούς. Έχουμε λέει δημοκρατία, μόνο που πολύ περίεργα μας τα λέει αυτή η δημοκρατία. Ο λαός δεν αποφασίζει για τίποτα, παρά μόνο για το ποίοι απο τους εκπροσώπους της αστικής τάξης θα διαχειρίζονται την εκμετάλλευσή του για 4 χρόνια. Επίσης στην παράξενη δημοκρατία μας μπορούμε να ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε εκτός απο αυτό που δεν πρέπει, γι’ αυτό άλλωστε κάποιοι καλοί κύριοι και κυρίες που κόπτονται για τα συμφέροντά μας φροντίζουν να μας υποδείξουν ποιούς πρέπει να ψηφίσουμε αν θέλουμε να ζούμε μέχρι τον τελικό θάνατό μας.

Στην ωραία μας δημοκρατία έχουμε και φασίστες που φοράνε την δημοκρατική προβιά τους και μας υπόσχονται ότι αν τους ψηφίσουμε θα διώξουν με κάθε τρόπο, θα φυλακίσουν, θα βασανίσουν ή θα εξοντώσουν άλλους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν στα χέρια τους ένα μαγικό μπλε χαρτάκι που λέγεται αστυνομική ταυτότητα.

45 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, η δημοκρατία καταλύεται καθημερινά αλλα τώρα καταλύεται με δημοκρατικό τρόπο.

45 χρόνια είναι πολλά, δεν νομίζετε;