Συνελήφθη η κόρη του Μιχαλολιάκου και βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Από το tsantiri.gr

«Συνελήφθησαν πριν από λίγες  ώρες, η κόρη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, αλλά και βουλευτές του κόμματος.

Ο λόγος ήταν o ξυλοδαρμός μεταναστών που έγινε λίγες ώρες πριν, στην Πειραιώς, κατά την διάρκεια μοτοπορείας μελών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε πως την Δευτέρα θα επιχειρήσει να δει τον κ.Πικραμμένο για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά αυτή.»

2 σκέψεις σχετικά με το “Συνελήφθη η κόρη του Μιχαλολιάκου και βουλευτές της Χρυσής Αυγής

 1. «Συνελήφθησαν δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η κόρη του Μιχαλολιάκου για συμμετοχή σε ξυλοδαρμό μετανάστη σήμερα…» …το σκέφτομαι…το ξανασκέφτομαι…και μετά από λίγο καταλήγω σε τρία πιθανά σενάρια.
  1ον)να είναι μία σύλληψη σκοπιμότητας, μία συνομωσία φτιαγμένη από τον Σαμαρά, με σκοπό να διασπάσει την Χρυσή Αυγή καρπώνοντας παράλληλα μεγάλο μέρος από τις απώλειές της. Αυτό είναι και το σενάριο που προσπαθεί να προωθήσει ο Μιχαλολιάκος και είναι αυτό που μερίδα των ανεύθυνων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής θα πιστέψουν, προσπαθώντας εγωιστικά να κρύψουν από τον εαυτό τους την λάθος τους απόφαση.
  2ον)οι συλληφθέντες να είναι τόσο ηλίθιοι και ψυχικά άρρωστοι, που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις «κακές συνήθειες» του προβουλευτικού τους βίου. Άλλωστε, υπάρχει μία σαφής τάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην επιθετικότητα με πολλούς από αυτούς να έχουν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμούς και επιθέσεις. Αποτέλεσμα αυτού του σεναρίου, (θέλω να ελπίζω) θα είναι η κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας της οργάνωσης, αφού μεγάλο (θέλω να ελπίζω) μέρος των ανεύθυνων ψηφοφόρων της δεν θα πιστέψει το πρώτο σενάριο και επομένως θα καταλάβει (ελπίζω) το διπλό της πρόσωπο.
  3ον)τελευταίο σενάριο, στην σκέψη του οποίου νιώθω ένα έντονο αίσθημα φόβου, είναι ο Μιχαλολιάκος να έχει σκηνοθετήσει το όλο σκηνικό, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον δρόμο σε πολλούς υποστηρικτές του να συμμετέχουν στις επιθέσεις. Προβάλλει δηλαδή, με τον τρόπο του και κρατώντας τα προσχήματα (με τις δηλώσεις άρνησής του), την κόρη του και τους βουλευτές του, ως πρότυπους πατριώτες εθνικιστές που «δεν διστάζουν να λερώσουν τα χέρια τους» και δίνει το παράδειγμα και σε όλους τους wannabe μαχαιροβγάλτες που μέχρι τώρα δίσταζαν. Θύματα αυτού του σεναρίου θα είναι ο κλασσικός σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής (το 0,5% που έπαιρνε παλιότερα) καθώς επίσης και ένα ποσοστό από τους ανεύθυνους ψηφοφόρους της, στους οποίους έχει καταφέρει και φωλιάσει η φασιστική νοοτροπία και η προπαγάνδα τους (βλ. ανθρώπους χωρίς παιδεία και ηθική, καθώς επίσης και παιδιά που προσυλητίστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την διάφήμιση της Χρυσής Αυγής ως το σωτήριο εθνικιστικό και πατριωτικό κόμμα, απέναντι σε όλους τους προδότες του έθνους, πολιτικούς, μετανάστες, αντιφρονούντες, αριστερούς, κομμουνιστές και αναρχικούς).

  ΥΓ1) Η κατάσταση στους δρόμους του κέντρου τις επόμενες μέρες, θα είναι σαφέστατα χειρότερη για οποιονδήποτε μετανάστη/ μαλλιά/ τζιβάτο κυκλοφορεί, γιατί αυτοί στους οποίους αναφέρομαι στο τέλος του 3ου σεναρίου, θα αρχίσουν να παίρνουν το θάρρος να συμμετέχουν και να οργανώνουν επιπλέον επιθέσεις…
  ΥΓ2) Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η ρατσιστική «μόδα», έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την αναλογία των ποσοστών αυτών που θα υποστηρίξουν το καθένα από τα τρία παραπάνω σενάρια.
  ΥΓ3)Τον όρο ανεύθυνος ψηφοφόρος, τον καταλογίζω στους 400.000 Έλληνες (πλην του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης του 0,5%), οι οποίοι εμπιστεύτηκαν, είτε απο αγανάκτιση και απέχθεια προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος, είτε επειδή προπαγανδίστηκαν από τα προεκλογικά τερτίπια της Χρυσής Αυγής, αυτήν την νεοναζιστική συμμορία και της έδωσαν ένα ακόμα βήμα προς την δημοσιότητα, χωρίς να μπουν στον κόπο απλά να ενημερωθούν για την ιστορία της, την ιδεολογία της, τις τακτικές της και την δολοφονική της δράση. Οι ανεύθυνοι αυτοί ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χέρια τους έχουν ήδη αρχίσει να λερώνονται με αίμα, και το αίμα αυτό δεν είναι ούτε «λαθραίων», ούτε «παράνομων», αλλά αίμα αθώων… Η συνείδηση αυτών των ανθρώπων θα τους επιτρέψει αύριο να δεχτούν ότι θα είναι οι συνυπεύθυνοι για τις πρώτες δολοφονίες του ρατσιστικού ξεσπάσματος, έχοντας δώσει «πολιτική εντολή» στους μαχαιροβγάλτες, ή θα συνεχίσουν να ζουν στην αυταπάτη του 1ου σεναρίου;

  1. Εγώ πιστεύω΄ότι το 3ο σενάριο είναι και το πιο πιθανό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια η κόρη του αρχηγού και οι βουλευτές του συμμετείχαν στα επεισόδια. Προφανώς αν ήθελαν να προφυλαχτούν απο την δημόσια κατακραυγή ή απο κάποια προβοκάτσια, θα έκαναν στην άκρη τα αναγνωρίσιμα στελέχη της Χ.Α. Ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν μπροστά μάλλον έχει να κάνει με κάποιο σχέδιο να εμφανιστούν σαν ήρωες που τους κυνηγάει το σύστημα και δεν διστάζει να συλλάβει ακόμα και την κόρη ενός αρχηγού (κάτι που θα επικαλεστούν ότι δεν θα το έκανε για κανέναν άλλο πρόεδρο κόμματος). Μην ξεχνάμε ότι στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν θύλακες που σχετίζονται με την Χ.Α. και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) ότι θα μπορούσαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» όπως έχουν κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν και β) ότι θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε ένα θέατρο όπως αυτό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.