Ο ΣΥΡΙΖΑ και τρεις χυλόπιτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να έχει αφομοιώσει μεγάλο μέρος των προοδευτικών, αριστερών, ριζοσπαστών, οικολόγων ψηφοφόρων, μπορεί να έχει καταφέρει να πετύχει την επίσημη στήριξη κάποιων πολιτικών δυνάμεων όπως οι Αριστεροί Οικολόγοι και η Κοινωνική Συμφωνία, δεν είχε όμως την ίδια τύχη στην προσπάθεια του να ρίξει τις αντιστάσεις τριών πολιτικών κομμάτων όπως το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά το γεγονός ότι κάποια στελέχη της τελευταίας δήλωσαν την στήριξή τους στην κυβερνώσα Αριστερά. Κάθε ιστορία από αυτές τις χυλόπιτες μοιάζει με μια ιστορία που όλοι έχουμε ζήσει και σπάνια διηγούμαστε. Μια ιστορία δικής μας χυλόπιτας. Όμως κάθε μία από αυτές είναι διαφορετική. Ας τις δούμε μία-μία:

ΚΚΕ: «Απλά δεν σε γουστάρω»

Η χυλόπιτα που όλοι φοβόμασταν να φάμε. Γουστάραμε την όμορφη και ξεπεταγμένη κοπελίτσα στο σχολείο, την οποία όμως ήθελαν και άλλοι. Παρά το γεγονός ότι ζούσαμε σε άλλο κόσμο, αυτή κάπνιζε και έκανε κλάμπινγκ κι εμείς διαβάζαμε κόμικς και παίζαμε χαρτάκια ΡΑΝΙΝΙ πιστεύαμε ότι έχουμε ελπίδες επειδή κάποτε μας είχε χαμογελάσει. Έτσι την πιάνουμε και της λέμε ότι είμαστε φουλ ερωτευμένοι με την πάρτη της, ότι την σκεφτόμαστε κάθε μέρα και της αφιερώνουμε και ένα τραγούδι. Αυτή μας απαντάει πολύ ξεκάθαρα ότι δεν θέλει. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Ντυνόμαστε καλύτερα, ανάβουμε και ένα τσιγάρο να το παίξουμε μάγκες, προσπαθούμε να κάνουμε παρέα με τα αλάνια του σχολείου και ευελπιστούμε ότι στην πενταήμερη θα την ποτίσουμε και θα μας κάτσει. Μάταια! Περνάει και η πενταήμερη και το γκομενάκι δεν μας κάθεται. Κι έτσι αρχίζουμε να την κακολογούμε στους φίλους μας τονίζοντας πόσο ανώριμη και κομπλεξική είναι και επιδεικνύουμε την χαιρεκακία μας λέγοντας ότι με τις παρέες που έχει επιλέξει τώρα θα καταστρέψει τη ζωή της. Επίσης για να το παίξουμε μάγκες στους φίλους μας δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι την ξεπεράσαμε και δεν την πολυγουστάραμε τελικά. Ίσως να την πέσουμε στην άσχημη φίλη της για σπάσιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μας νοιάζει γιατί αυτή χάνει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δεν είναι ότι μου είσαι αδιάφορος, απλά είμαι σε άλλη φάση»

Μια χυλόπιτα που όλοι έχουμε φάει. Νοιώθουμε τα vibes, νομίζουμε ότι πάμε στα σίγουρα, όμως κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και δεν μας κάθεται παρά την διαφαινόμενα αμοιβαία έλξη. Το γκομενάκι είναι αλλού. Έχει άλλα πράγματα στο μυαλό της και δεν θέλει να έχει αυτή την εποχή σχέσεις και δεσμεύσεις. Ίσως να είναι στη φάση που θέλει να μείνει μόνη της, να τα βρει με τον εαυτό της. Της αρέσει να κάνει παρέα μαζί μας, όμως δεν νοιώθει έτοιμη να κάνει το βήμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα πάνω μας που την ενοχλούν και δεν μοιάζει διατεθιμένη να τα ξεπεράσει. Έτσι η χυλόπιτα δεν είναι το τέλος, αλλά μάλλον μια υπόσχεση για το μέλλον. Ίσως όταν τα πράγματα αλλάξουν να μας περιμένει, αν το θέλουμε κι εμείς βεβαίως.

Οικολόγοι Πράσινοι: «Δεν μπορώ! Σε βλέπω σαν φίλο»

Η απόρριψη της συνεργασίας από τους Ο.Π. έγινε με αιτιολογία την ανάγκη αυτόνομης έκφρασης, χωρίς όμως να αποκλείεται η μετεκλογική συνεργασία. Σαν να λέμε σε βλέπω σαν φίλο και δεν μπορώ να σου κάτσω. Όλοι το έχουμε ακούσει αυτό, έτσι δεν είναι; Βέβαια αυτή η δικαιολογία συνήθως είναι εντελώς ψευδής. Τι με βλέπεις σαν φίλο μωρή; Δυο μήνες είχαμε να μιλήσουμε κι ένα τηλέφωνο δεν πήρες. Βρες κάτι πιο πιστευτό. Όμως ακόμα και στην πιθανότητα να μας βλέπει ειλικρινά σαν φίλο γνωρίζουμε ότι στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ, και ότι μια φιλία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Μεγαλώσαμε με Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, δεν είμαστε τίποτα αθώοι. Έτσι λοιπόν, απορρίπτουμε με κατηγορηματικό τρόπο τον πέφτουλα, άσχετα αν απολαμβάνουμε την εγωιστική ικανοποίηση του να ρίχνουμε χυλόπιτα. Ταυτόχρονα κρατάμε και την πόρτα ανοιχτή γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον. Μη μείνουμε και στο ράφι!

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο ΣΥΡΙΖΑ και τρεις χυλόπιτες

  1. Χαχαχαχαχα!!!! Με εκάνες να γελάσω (πάλι)!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.