Σημειολογία και πολιτική

Η πολιτική, όπως και ο διάβολος, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Συχνά, ό,τι δεν μπορούν να πουν τα λόγια, ό,τι δεν μπορεί να εξηγηθεί απο τα γραπτά, ό,τι είναι σύνθετο για να χωρέσει στην αντιληπτική ικανότητα του κοινού θνητού, το εξηγεί η σημειολογία.

Δείτε προσεκτικά την παραπάνω φωτογραφία. Μην συγχύζεστε, δεν είναι η πρώτη φορά που σκεφτήκατε ότι οι διαφορές του κυβερνητικού μπλοκ είναι ελάχιστες. Μην εκνευρίζεστε επειδή τους βλέπετε να γελάνε. Στην πραγματικότητα έχουν πολλές διαφορές και εκφράζουν έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο. Επειδή όμως αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε απο τα προγράμματα και την εν γένει πολιτική τους στάση δείτε το σημειολογικά:

Ο κεντροαριστερός, σοσιαλδημοκράτης Αντρέας Λοβέρδος έχει σχεδόν στρίψει αριστερά, ερχόμενος μέτωπο-μέτωπο με τον εχθρό, ακολουθώντας την συνολική στροφή της κοινωνίας προς τα Αριστερά (;).

Ο Μάκης ο Βορίδης, κλασικός ακροδεξιός, έχει στρέψει το σώμα του εντελώς δεξιά προδίδοντας την πολιτική του στράτευση. Ομως ως ακτιβιστής της Δεξιάς έχει μάθει να κοιτάζει προς τον αντίπαλο και να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γι’ αυτό λοξοκοιτάζει προς τα αριστερά, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να οπλίσει το τσεκούρι του.
Ο Άδωνις-Σπύρος Γεωργιάδης αγκαλιάζει την Αριστερά κάνοντας ένα άνοιγμα αλά Καραμανλικού μεσαίου χώρου, χωρίς όμως να στρέψει το βλέμμα του απο την άκρα δεξιά, σε τέτοιο βαθμό που θα του ξεκολλήσει το κεφάλι απο το στρίψιμο.

Ο πιο αριστερός Γρηγόρης Ψαριανός, όχι μόνο κάθεται στην αριστερή πλευρά του εδράνου, αλλά κοιτάζει με το χαμόγελο του επαναστάτη χαραγμένο στα χείλη του πιο αριστερά, στο μέλλον, στον σοσιαλισμό.

Το συμπέρασμα της μικρής μας ανάλυσης είναι πως ό,τι και να κάνετε για να μας πείσετε ότι είστε ίδιοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) δεν μπορείτε να κρυφτείτε απο τις διαφορές σας. Η ιδεολογία σας, σας κυνηγάει σαν κατάρα που δεν μπορεί να λυθεί επειδή υπογράψατε ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Δεν είστε ίδιοι και το ξέρουμε