Να ‘χαμε κι εμείς έναν Μάριο

Είμαστε πολύ άτυχοι. Παρότι είμαστε η χώρα που βγάζει το καλύτερο λάδι, φέτα, γυναίκες, εραστές και έχουμε και τις καλύτερες παραλίες, έχουμε μεγάλη αδυναμία να βγάζουμε δυναμικούς πρωθυπουργούς και καλά σέντερφορ.

Η στάση του Μάριο Μόντι απέναντι στους Γερμανούς και τους φίλους τους εκθειάστηκε μέχρι αηδίας από τα ελληνικά ΜΜΕ όλων των αποχρώσεων. Μέχρι και ενημερωτικές ιστοσελίδες που ανήκουν στον χώρο «κομμουνιστογενών» συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν τον Μάριο Μόντι ως παράδειγμα Πρωθυπουργού-επαναδιαπραγατευτή. Για να το λένε και οι Αριστεροί έτσι θα είναι. Άλλωστε η σωτηρία της Ευρώπης έχει δρομολογηθεί χάρη στις διαπραγματευτικές ικανότητες και τον δυναμισμό κάποιων ηγετών.

Οπότε είμαστε πολύ άτυχοι. Από ολόκληρη Goldmann Sachs εμάς μας έτυχε εκείνο το άνευρο το μούλικο ο Παπαδήμος, ο οποίος δεν είχε εθνική συνείδηση επειδή ήταν τραπεζίτης αντίθετα με τον Μάριο Μόντι που, ώ τι σύμπτωση, είναι κι αυτός τραπεζίτης! Έναν πατριώτη πρωθυπουργό να είχαμε κι ας ήταν και της Goldmann Sachs!

Άσε το άλλο. Αυτοί έχουν και τον Μάριο Μπαλοτέλλι. Εμείς ποιόν έχουμε; Τον Φάνη τον Γκέκα; Ο Μπαλοτέλλι έβαλε τις γκολάρες έβγαλε και την φανέλα και έκανε μέχρι και την Μέρκελ να θυμηθεί ότι είναι γυναίκα. Ο δικός μας, ο Γκέκας, θα ξενέρωνε και νυμφομανή. Φαντάζομαι το σκηνικό: Βγαίνει τετ-α-τετ ο Φάνης και σουτάρει με δύναμη στα αντίπαλα δίχτυα. Όλη η Ευρώπη πανηγυρίζει, και ο Φάνης αγέλαστος γυρίζει, βγάζει την φανέλα, και σφίγγει τους καλοταισμένους πατσοκοιλιακούς του, σουφρώνοντας τα χείλη και σμίγοντας τα φρύδια, ενώ η καγκουροκουρεμένη διασταύρωση μοϊκάνας και χαίτης ανεμίζει περήφανα!

Έναν καλό διαπραγματευτή κι έναν καλό σεντερφόρ να είχαμε ρε γαμώτο! Και θα είχαμε ξεχρεώσει και θα το σηκώναμε. Αυτοί πήραν το καλό πακέτο με τους δύο Μάριο. Εμείς πήραμε το πακέτο με Σαμαρά Πρωθυπουργό και επιθετικό.

ΥΓ. Για την ιστορία όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι και εμείς ως χώρα προσπαθήσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε δυναμικά. Ο Κάρολος ο Παπούλιας γύρισε κάποια στιγμή στον Βαν Ρομπάι και του είπε: «αν ήμουν 40 χρόνια νεότερος ξέρεις τι θα σε έκανα;».