Η υποκρίσια του φασίστα

Δήθεν κόπτονται για τρία πράγματα: ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αυτό είναι το διαχρονικό μότο των ελλήνων φασιστών, δηλωμένων και αδήλωτων. Από τα χρόνια του εμφυλίου, του μετεμφυλιακού παρακράτους, της χούντας και της παρασιτικής ζωής τους κατά την μεταπολίτευση, όλοι οι φασίστες εμφανίζονταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι για αυτές τις τρεις αξίες. Πάμε να δούμε όμως πως η σύγχρονη μοδάτη έκφραση του φασισμού, η Χρυσή Αυγή, παραποιεί και αλλοιώνει ακόμα και αυτές τις αξίες στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι δρα.

ΠΑΤΡΙΣ: Οι άνθρωποι οι οποίοι υμνούν τον μέγιστο σφαγέα και καταστροφέα της πατρίδας τους, αυτοί οι οποίοι τιμούν ως ήρωες τους δωσίλογους συνεργάτες του κατακτητή της χώρας τους, αυτοί οι δήθεν εθνικιστές που ποζάρουν στις φωτογραφίες με όλα τα σύμβολα του γερμανικού στρατού, αυτοί που έχουν κεντήσει το κορμί τους με σβάστιγκες, αγκυλωτούς σταυρούς και ό,τι άλλο σχεδίασαν οι ναζί σκιτσογράφοι του Χίτλερ, πως τολμούν να μιλούν για πατρίδα; Πατριώτες οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων; Άντε να μάθετε πρώτα τον εθνικό ύμνο και μετά ελάτε να μας τα ξαναπείτε.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Όσο η Χρυσή Αυγή ζούσε στο περιθώριο ήταν μια οργάνωση που πίστευε στον Θεό Πάνα, και στο Δωδεκάθεο. Εντάξει, άβυσσος η ψυχή του πιστού. Εδώ υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας, ο Δίας και ο Ερμής μας πείραξε; Όταν άρχισαν όμως τα νούμερα να ανεβαίνουν τότε άρχισαν και οι δεήσεις στον Χριστό. Ξέρετε εκείνον τον εβραίο που γεννήθηκε στη Ναζαρέτ. Ήθελαν βλέπετε να μιλήσουν σε ένα κοινό το οποίο στην Ελλάδα είναι κολλημένο με τη θρησκεία όπως το κατακάθι στον ελληνικό καφέ. Έτσι ξεχάστηκαν τα ποιήματα-ωδές στον Σατανά του αρχηγού τους, ξεχάστηκε και το δωδεκάθεο και άρχισε η αγάπη για την Παναγία. Αλήθεια ρε Χρυσαυγίτες, πιστεύετε σε μια θρησκεία που κεντρικό της πρόσωπο έχει έναν Εβραίο;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Όλοι οι φασίστες λένε ότι πιστεύουν στην οικογένεια. Πρέπει, λέει ο άνθρωπος να παντρεύεται, ειδικά ο Έλληνας, ώστε να γεννάει παιδιά και να μεγαλώσει ο ελληνισμός. Κάτι σαν το «γαμάτε γιατί χανόμαστε» αλλά με δικά τους λόγια. Είναι στ’ αλήθεια υπέρ της οικογένειας οι χρυσαυγίτες; Δεν θα αναφερθώ στα κουτσομπολιά που φέρουν τον Κασιδιάρη να είναι αντροχωρίστρας και να μπαίνει ανάμεσα στην Βούλα και τον σύζυγό της. Ούτε στην βουλευτή του κόμματος και σύζυγο του αρχηγού που διατηρεί ξενοδοχείο για παράνομα ζευγάρια. Αυτά είναι κατινιές.
Όταν ζητάς να πεταχτούν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα μωρά των μεταναστών, πόσο πραγματικά πιστεύεις στην οικογένεια;. Πόσο πιστεύει αλήθεια ένας χρυσαυγίτης στην ανάπτυξη των παιδιών; Πόσο χώρο πιστεύετε θα δίνει ο χρυσαυγίτης-πατέρας στο παιδί του να αντιδράσει, να αμφισβητήσει, να συγκρουστεί μαζί του; Πόσο ελεύθερη και ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια γυναίκα σε μια χρυσαυγίτικη οικογένεια; Αυτό που στην πραγματικότητα λατρεύουν δεν είναι η οικογένεια, είναι η εξουσία του πατέρα. Η αναπαραγωγή σεξιστικών και εξουσιαστικών προτύπων. Τα υπόλοιπα μέλη είναι απλά αναγκαία γιατί για να είσαι βοσκός πρέπει να υπάρχει κοπάδι. Δεν παντρεύονται γιατί έτσι εξυπηρετούν κάποιον ιερό σκοπό. Παντρεύονται για να έχουν κάποιον να εξουσιάζουν. Βλέπετε η καθημερινότητα ενός χρυσαυγίτη είναι δύσκολη. Δεν είναι λίγο να έχεις κάποιον «πυρηνάρχη» πάνω από το κεφάλι σου να σου δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα για μια ζωή. Πρέπει να έχεις κι εσύ κάπου να ξεσπάς. Γι’ αυτό κάνε εκεί μια οικογένεια.

 Όλα τα παραπάνω μου θυμίζουν εκείνο το πανό των Αεκτζήδων για τον Μπάγιεβιτς. Αν το παραφράσουμε μάλλον θα είναι κάπως έτσι:

«Πρόδωσες την πατρίδα σου για τη Γερμανία
Πρόδωσες την θρησκεία σου για τον Χριστιανισμό

Πρόδωσες τις αξίες σου για λίγες ψήφους
Και παρ’ όλα αυτά ο θεός σου έδωσε την ικανότητα να κάνεις παιδιά κι εσύ την είδες οικογενειάρχης».

7 σκέψεις σχετικά με το “Η υποκρίσια του φασίστα

 1. Οι Ναζί δεν πιστεύουν πως ο Ιησούς ήταν Εβραίος.

  Εδώ ένας πίνακας που ζωγράφισε ο παράφρονας εγκληματίας το 1913
  (Adolf Hitler: “Mother Mary with the Holy Child Jesus Christ”)

  O Houston Stewart Chamberlain (1855 – 1927)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Houston_Stewart_Chamberlain

  έγραψε το βιβλίο (Die Grundlagen des neunzehnten Jahrhunderts, 1899)
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Foundations_of_the_Nineteenth_Century

  όπου (περιληπτικά) υποστήριξε την θεωρία ενός Αρειου (Aryan) Ιησού
  γράφοντας πως Ασσύριοι, Ελληνες και Αρειανοί, είχαν αποικήσει την Γαλιλαία αιώνες πριν την εποχή του Ιησού.

  Οι Ναζί χρησιμοποιούσαν επίσης τον όρο “Mischling” (mixed)
  για κάποιον με Εβραίους προγόνους (person with partial Jewish ancestry).
  Οπως περιγράφηκε στους “Νόμους της Νυρεμβέργης”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Laws
  κάποιος ο οποίος είχε έστω έναν Εβραίο γονέα ή δυο Εβραίους παππούδες
  ήταν ένας Mischling πρώτου βαθμού,
  ενώ κάποιος με έναν Εβραίο παππού ήταν ένας Mischling δεύτερου βαθμού.
  Οπότε ο Ιησούς εντάσσεται σε μια κατηγορία Mischling για όποιον πιστεύει πως είχε έστω έναν Εβραίο γονέα.
  Ο πατέρας του, χωρίς αμφιβολία είχε Αρειο παρουσιαστικό και ο γιός του το ίδιο
  που στον παραπάνω πίνακα απεικονίζεται σαν ξανθό μωρό με γαλανά μάτια.

  Περί καταγωγής του Ιησού, περισσότερα εγκυκλοπαιδικά εδώ:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Race_of_Jesus

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

   ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟ.

   ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ;

   ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΥΤΟΝΑΣ – ΑΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΡΟΥΡ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΙΩΣΗΦ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΚΑΙ Η ΓΚΕΡΤΑ ΟΙ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ;

   ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΔΟΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ;

   Η ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ;

   Ε ΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ.

   ΓΕΙΑ ΣΑΣ

   1. Αγαπητέ thersitis στην χριστιανική θεολογία ο Ιησούς παρουσιάζεται ως θεάνθρωπος (ενανθρωπίστηκε). Και ξέχασες την μητέρα. Το παράδοξο είναι πως για τους Εβραίους ισχύει η matrilineal καταγωγή (δηλαδή η μητέρα καθορίζει την «Εβραικότητα») ενώ οι Ναζί στους ψευδοεπιστημονικούς «Νόμους της Νυρεμβέργης» ακολούθησαν την patrilineal καταγωγή.

   2. Επίσης, η απόδοση «περιούσιος λαός» είναι μάλλον αποτυχημένη. Αυτό που είναι γραμμένο στο πρωτότυπο Εβραικό κείμενο είναι «αμ μουβχάρ» (עם מובחר) κατά λέξη «λαός που τον διάλεξαν, που εκλέχτηκε» (chosen people), που παρασάγγας απέχει από το «εκλεκτός λαός».

    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΕΙΟΦΥΛΑΚΑ

     ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ.
     ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ DNA ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΟΝΟ.

     ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΔΙΟΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΓΝΑ ΦΑΣΙΙΣΤΑΡΙΑ.

     ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ. ΕΙΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΛΕΚΤΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ;

     ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΘ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ;

     ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΛΟΓΟ;

     ΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ, ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ.

     ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 2. XAXA

  KAI O ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΝΙΣΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.