Οι Χρυσαυγίτες και η ανορθογραφία

Όλοι έχουν παρατηρήσει και πολλοί έχουν σχολιάσει την σχέση της χρυσής αυγής με την ορθογραφία. Πρόκειται για σχέση παθιασμένου έρωτα, αφού οι χρυσαυγίτες δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν καθημερινά ερωτικές πράξεις στην γραμματική, την ορθογραφία και το συντακτικό. Η συνήθεια αυτή των φασιστών αντιμετωπίζεται συχνά με χλεύη από όλους εμάς. Χρησιμεύει ως μια απάντηση στο ποιόν τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσει την εικόνα που έχουμε για τον Χρυσαυγίτη, αυτή του ανθρωπόμορφου κτήνους που μπορεί να εκστομίζει περιστασιακά ένα «ουγκ» και δυσκολεύεται να γράψει ακόμα και το όνομά του. Ίσως όμως δεν έχουμε πιάσει ακόμα την ουσία του νοήματος της ανορθογραφίας της ΧΑ. Ίσως αυτή να μην οφείλεται σε ανικανότητα ή άγνοια της ορθής γραφής.

Σε καμία περίπτωση δεν θα υποστήριζα ότι οι χρυσαυγίτες είναι τέρατα μόρφωσης. Στην συντριπτική της πλειοψηφία  η ναζιστική οργάνωση που έγινε κόμμα απαρτίζεται από μπράβους της νύχτας, αποτυχημένους πυγμάχους και περιθωριακούς τύπους που ερεθίζονται με την ιδέα της ανωτερότητας της φυλής και εκστασιάζονται όταν χτυπούν ανυπεράσπιστους φουκαράδες. Το καταλαβαίνεις και από τον τρόπο που μιλάνε ότι έχουν τσακωθεί με την παιδεία και τον πολιτισμό, οπότε δεν έχεις και προσδοκίες σωστής γραφής. Αλλά ούτε καν τα βασικά;

Τείνω στο συμπέρασμα ότι η ανορθογραφία της (επίσημης κυρίως) ΧΑ δεν είναι «αθώα». Γίνεται σκόπιμα και έχω τρία επιχειρήματα να στηρίξω την άποψη μου.

Πρώτον, η ανορθογραφία είναι υπερβολική. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά γράφουμε και μια λέξη σωστά. Έστω και κατά λάθος βρε αδερφέ.

Δεύτερον, έχουν ήδη βρει το επιχείρημα: πηγαίναμε στα ‘αριστεροκρατούμενα’ ‘θολοκουλτουριάρικα’ σχολεία και αυτά ήταν τόσο άχρηστα που δεν μας έμαθαν να γράφουμε σωστά. Είμαστε και παιδιά του λαού και όχι της ‘γραμματιζούμενης’ αστικής τάξης. Μάλιστα το επιχείρημα αυτό είναι ήδη έτοιμο.

Τρίτον, η ΧΑ αυτό που κάνει μέχρι τώρα είναι να προσπαθεί να μπολιάσει την επιχειρηματολογία της με αυτή του απλού λαού. Το ίδιο κάνει και με την ορθογραφία. Για παράδειγμα το ‘προδότες πολιτικοί’ και οι κρεμάλες δεν αποτέλεσαν απαραίτητα εφεύρεση της ΧΑ. Αυτή το βρήκε έτοιμο και το ενέταξε (άλλο που δεν ήθελε) στο πολιτικό της οπλοστάσιο ώστε να μιλήσει στην γλώσσα του απλού απογοητευμένου ανθρώπου, να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι αυτή τον εκφράζει. Αφού δεν λέει ο ίδιος ο λαός ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ολοκαύτωμα ας πούμε εμείς αυτό που θέλει να ακούσει, ώστε να μας δει με καλό μάτι. Αφού δεν γίνεσαι εσύ ναζιστής θα γίνουμε εμείς αυτό που θέλεις, και πριν καλά-καλά το καταλάβεις θα έχεις γίνει σαν τα μούτρα μας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ορθογραφία. Η ΧΑ προσπαθεί να γράψει όπως γράφει ο λαός. Και αν πιστεύετε ότι ο λαός κατέχει από ορθογραφία πλανιέστε πλάνην οικτρά. Ρωτήστε κανέναν εκπαιδευτικό που βάζει κολλύριο πριν διορθώσει γραπτά ή κανέναν υπάλληλο σε ΚΕΠ να σας πει τι γράφουν οι υπεύθυνες δηλώσεις. Βλέπεις κάποιες λέξεις να είναι τόσο κακοποιημένες που νομίζεις ότι έχουν γραφεί σε άλλη γλώσσα!

Σαφώς και δεν πιστεύω ότι οι χρυσαυγίτες είναι καλλιεργημένοι τόσο ώστε να μπορούν να γράψουν σωστά ακόμα και τις λέξεις που χρησιμοποιούν καθημερινά. Όμως υπάρχει και αυτή η κόκκινη γραμμούλα του word που χτυπάει στο μάτι σε κάθε λάθος που αποκλείεται να μην την έχουν προσέξει.

11 σκέψεις σχετικά με το “Οι Χρυσαυγίτες και η ανορθογραφία

 1. Και έχει ΣΚΟΤΟΘΕΙ κόσμος απο την μεγάλη ΣΚΟΤΟδίνη μετά την ανάγνωση του
  ΣΚΑΤΟκείμενου.

 2. ΑΝΟΡΘΩΓΡΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΛΑΙΣ ..>ΕΡΧΟΝΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕΣ !!!

 3. Oi χρυσαυγίτες δεν είναι Ελληνες… και κατα συνεπεια τα ελληνικα τους ειναι εφαμιλλα των λοιπων μετανασταων που ζουν στην ΕΛΛΑΔΑ…
  Ελεος δεν μπορει ο μιχαλολιακος, λογω χρωματος και σωματικης διαπλασης να ειναι αρειος, ειναι απο αυγανισταν εως και αυνανισταν, ο δε κουασιδιάρης καταγεται απο ηλιθουανια μεταναστης ο πατερας του και ο ιδιος παιδι δευτερης γενιας απο Ηλιθουανους γονεις , έ τι θα έπερνε το παιδι πηρε απο τους γονεις ολη την πατρικη ηλιθιοτητα, γνησιος ΗΛΙΘΟΥΑΝΟΣ…
  Το κομπλεξ τους, τους εχει οδηγησει στο χειροτερο σταδιο της ψυχολογικής τρέλλας, σχετικά με την περιβόητη Ελληνική φυλή, ( όχι την οδό φυλής , όπου και το μπουρδέλλο με αλλοδαπές του «άσπρου Μιχαλολιάκου»).
  Γι αυτό όπου σταθούν και βρεθούν , βέβαια περιτεύει η σκέψη και η λογική…,
  δέρνουν όσους τους μοιάζουν… , θέλουν να τους αφανίσουν,,, γιατί αν αφανίσουν αυτούς τους σκουρόχρομους που τους μοιάζουν , μετά δεν θα τους συγκρίνουν οι λοιποί Ελληνες με τους ¨ξένους» , είδατε λογική τετράποδων ανθροποειδών…
  Βέβαια στην ηλιθιότητα , για να μην προσβάλλουμε τα ανθρωποχρυσαυγίτικα όντα , θα ήταν προτιμότερο να τα κατατάξουμε στην εποχή την παλαιολιθικη….
  τότε δεν υπηρχαν word και ηλεκρονικα μεσα , αυτα θα τα αποδεχτουν σε 38 αιωνες τουλαχιστον , μπορει και παραπανω, οι ΧΡΥΣΑΥΓΗΛΙΘιΟι…….

  1. Η μαλακία που σας δέρνει είναι σε επίπεδα έπους. Εάν ψάξουμε τα «γραπτά» στα σχόλια του Indymedia παραδείγματος χάριν, θα δούμε πως είναι ζήτημα να ξέρουν ορθογραφία οι 10 στους 100 σχολιαστές. Και όπως ξέρετε στο Indymedia δεν γράφουν «φασίστες» ακροδεξιοί παρά μόνον φασίστες αριστεροί… Η Αριστερά έχει ιδιοποιηθεί την τέχνη, την ιστορία, την ορθογραφία, την επαγγελματική φιλανθρωπία, το Σύμπαν ολόκληρο. Ε δεν είναι έτσι. Την φωτό αυτή την έχω τραβήξει εγώ από τα σχολεία της Γκράβας στο Γαλάτσι και την έχουν γράψει όντως «αναρχικοί» μόνο που ήταν αλλοδαποί αυτοί. Όπως γνωρίζετε η Γκράβα, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα στην Ελλάδα, αποτελείται από 85% αλλοδαπούς και μόλις 15% Έλληνες μαθητές. Ομοίως και στο χώρο της «αναρχίας» το ίδιο ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι πολλοί οι αναρχικοί, οι αλλοδαποί λαθραίοι είναι πολλοί αλλά κάποια στιγμή και πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζετε, θα ξεβρωμίσει ο τόπος.

   1. «η πλειοψηφία των αναρχικών είναι αλλοδαποί λαθραίοι και ανορθόγραφοι» σωστά;
    Σωστάαα, έτσι είναι, ένας που δεν πήγε σχολείο -ή πήγε λίγο- δεν γνωρίζει καλά τη γλώσσα. Σωστάαα…
    Οι ακροδεξιοί έχουν και αυτοί τους λόγους τους για τον αναλφαβητισμός τους μιάς και από μικρά ήταν τόσο στουρνάρια που ούτε σε 12 χρόνια (+ 2 μεταξετασταίοι, κατά μέσο όρο ) δεν μπόρεσαν να μάθουν τη γλώσσα των γονιών τους και βέβαια δεν είναι μόνο η ορθογραφία, ούτε καν την μιλάνε καλά καλά.
    Για δε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό…. πέντε ονόματα ξέρει ο πιο μορφωμένος από δαύτους και εκείνα γιατί τα έχουν παρατσούκλια τα ινδάλματά τους
    Οι γενικεύσεις είναι κακό πράγμα αλλά αντε τώρα να εξηγήσεις στον κάφρο περί γενικέυσεων, στερεοτύπων και λοιπών κοσμοδιαστημικών φιλοσοφικών κατηγορημάτων.
    Η βία δεν είναι η λύση αλλά το σκυλί που δεν καταλαβαίνει από λόγια και πάει να σε δαγκώσει θέλει μια κλοτσιά για να συγκεντρωθεί σε αυτό που του λες.
    Είναι κρίμα να βλέπεις νέους ανθρώπους να χάνουν κάθε ικμάδα αξιοπρέπειας και να μετατρέπονται σε ρατσιστές μαχαιροβγάλτες ή ακόμα και να ηδονίζονται από τον πόνο του συνανθρώπου τους. Τα περί «λαθραίων» ειναι τα ελεϊνα τερτίπια των «ηγετών» που τι μία τους προτείνουν να κατασπαράξουν όποιον δεν τους μοιάζει και από την άλλη αυνανίζονται με τα κατορθώματα του Αλέκου που έσφαξε μέχρι τις ινδίες αλλά και του αδόλφου που έκαιγε γυναικόπαιδα κλειδωμένα σε σχολεία

   2. Μόνο να προσέχετε όπως θα τους μαζεύετε μην πάρει η μπάλα και τον αρχηγό σας…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.