Τα είδη των φασιστών

Nazi Zombies

Συνήθως όταν σκέφτεσαι τη λέξη «φασίστας» σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γεροδεμένου σκίνχεντ, γύρω στα 30-35. Φοράει φλάι, έχει χτυπήσει και δυο σβάστικες στα μπράτσα και περπατάει σαν πάπια. Λίγο το στενό, κολλητό παντελόνι, λίγο οι κόθορνοι που φοράνε για παπούτσια, λίγο οι μυικές δυσπλασίες από τα γυμναστήρια, το σώμα τους γίνεται μια περίεργη μάζα κρέατος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μόνο ένα από τα είδη των φασιστών που κυκλοφορούν μαζικά στη χώρα μας. Ας δούμε και τα υπόλοιπα:

 Ο βασιλοχουντικός νοικοκυραίος

Τώρα είναι γύρω στα 60. Ως μικρό παιδί επί χούντας γαλουχήθηκε με …τας ιδέας της επαναστάσεως και το μίσος για τους αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες. Από μικρός εργαζόταν, στα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης φρόντιζε να κερδίζει από όπου μπορούσε. Έστησε ένα μικρομάγαζο, εκμεταλλεύτηκε την χρυσή περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης, ξέχασε να κόβει αποδείξεις, χρησιμοποίησε όποιο παράθυρο βρήκε σε νόμους και έζησε το όνειρό του. Αγόρασε μια Μερτσεντές και την πήγαινε στο χωριό για να την δούνε οι παλιοί γνωστοί και να σκάσουν από τη ζήλια. Όποτε έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε μονολογούσε «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» και ένιωθε ένα δέος κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά του Γλύξμπουργκ παντρευόταν. Τώρα βγήκε από το καβούκι του και άρχισε να φωνάζει δυνατά αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψιθύριζε. Ξέφυγε από την προσκόλλησή του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και πλέον μπορεί να ψηφίζει Χρυσή Αυγή χωρίς ντροπή.

Ο ψαγμένος ουφολόγος

Από μικρός ένιωθε διαφορετικός. Έβλεπε σημάδια που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Πήγαινε σχολείο και όταν ο Λυκειάρχης αρνούνταν να συναινέσει στον καθιερωμένο περίπατο, αυτός μόνο καταλάβαινε πως αυτό είναι δάκτυλος των Εβραίων. Μεγαλώνοντας και όταν απέκτησε δικό του εισόδημα βάλθηκε να το ξοδέψει κάνοντας πλούσιο τον Βελόπουλο, τον Λιακόπουλο και τους υπόλοιπους τηλεπωλητές πατρίδας. Έτσι, έμαθε πως εβραίοι που μας ψεκάζουν, είναι αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο φοβούνται μήπως το ελληνικό γένος ανυψωθεί και κατακτήσει τον πλανήτη. Έτσι, αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τις πύλες της γης από όπου θα ξεπηδήσουν οι ΕΛ, οι εξωγήινοι πρόγονοι των ελλήνων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές που διαθέτουν και σχεδιάζουν, μαζί με τον Πούτιν, να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον σιωνιστικό ζυγό. Ένας τέτοιος άνθρωπος, μόνο φασίστας θα μπορούσε να είναι και μόνο Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίζει.

 Ο καυλο-φασίστας

Μικρός σε ηλικία και με προβλήματα κοινωνικοποίησης, ήθελε να ενταχθεί σε μια ομάδα. Αφού με το σχολείο δεν τα πολυκατάφερνε και του φαίνονταν δύσκολα τα μαθήματα, άρχιζε να ζωγραφίζει στο θρανίο του και να περιμένει το διάλειμμα για να ξεμπουκώσει. Γράφτηκε και σε κάποιο σύνδεσμο για να μπορεί να …γαμάει και να δέρνει, αλλά απογοητεύτηκε γιατί μπάλα έχει κάθε Κυριακή και οι καθημερινές δεν παλεύονται χωρίς αδρεναλίνη. Άσε που ακρίβυνε και το εισιτήριο…

Αυτός, λοιπόν, ο εύπλαστος νέος μπορεί να πιστέψει ό,τι του πούνε. Όπως πίστεψε τα παιδιά στο σύνδεσμο όταν του είπαν ότι 5 άτομα έδειραν 500 αντίπαλους οπαδούς, έτσι πίστεψε ότι ο Χίτλερ ήταν φιλέλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα και αν δεν ήταν εκείνοι οι ψευτοαντιστασιακοί προδότες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη. Αυτό το παιδάκι έγινε φασιστάκι εύκολα και θα το βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

 Το εκκλησιαζόμενο πρόβατο

Ανήκει στο ποίμνιο της εκκλησίας. Προσπαθεί από μικρός να ακολουθήσει έναν χριστιανικό τρόπο ζωής γι’ αυτό και το σεξ ακούγεται για αυτόν/αυτήν σαν αμαρτία. Η κοιλιά μεγαλώνει, τα γυαλιά πατομπούκαλα, η αραίωση στα μαλλιά έρχεται από νεαρή ηλικία. Ένας άκακος άνθρωπος που κρύβει μέσα του την αγάπη του χριστιανικού λόγου και την αγαθή τιμιότητα. Με την άνοδο όμως του φασισμού αρχίζει και βρίσκει συμπαθητικές τις κινήσεις των φουσκωτών παιδιών. Ίσως επηρεάστηκε περισσότερο από τον Γαϊτάνο ή κάποιον τραγόπαπα που εκθειάζει τους νεοναζί. Όμως, όπως και να ‘χει, τέρμα τα καλά παιδιά. Τώρα ξύπνησε ο αδικημένος φασίστας μέσα του.

 Ο κατά λάθος φασίστας

Επηρεάστηκε πολύ από τα βιβλία της ιστορίας του δημοτικού. Ένιωσε περήφανος που οι αρχαίο του πρόγονοι ανακάλυψαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τους άλλους. Μεγαλώνοντας ήρθε σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άρχισε να διαβάζει με μανία ό,τι είχε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Πάντα επιβεβαίωνε ότι τα πάντα είχαν ανακαλυφθεί από την Ελλάδα. Με κάποιο περίεργο τρόπο, και μετά από πολλά άλματα σκέψης, στο μυαλό του αυτό μεταφραζόταν ως εξής: αφού ο Αριστοτέλης είναι κορυφαίος φιλόσοφος πρέπει να φύγουν από εδώ οι Πακιστανοί. Ή, αφού ο Σωκράτης ήταν Έλληνας, πρέπει να ψοφήσουν οι Εβραίοι. Αυτό το είδος φασίστα είναι κρίμα, γιατί πέρασε μια αιωνιότητα να διαβάζει βιβλία που δεν καταλάβαινε, ενώ είχε όλη την καλή διάθεση.

 Η γριά φασίστω

Το αγαπημένο μου είδος. Ένα κράμα εκκλησίας, βασιλικού παρελθόντος και δύσκολων παιδικών χρόνων, δημιούργησαν μια υστερική μπάμπω που μπορεί να μην έχει διαβάσει ποτέ τίποτα παραπάνω από συνταγή μαγειρικής, όμως με βεβαιότητα γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη παντού, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κορυφαίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας και οι ξένοι κακοί. Επίσης γνωρίζει πως οι Αριστεροί και τα κουμμούνια είναι εχθροί της πατρίδος και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ξεκοιλιάσουν ένα βράδυ που θα κοιμάται. Τέτοιες παρουσίες βρίσκει κανείς εύκολα στη λαϊκή και κυρίως στα ΜΜΜ, όταν με πολύ μεγάλη άνεση το ελαφρώς σκισμένο κάθισμα γίνεται αφορμή για ένα πρωινό παραλήρημα μίσους. Αυτό είναι το μόνο είδος φασίστα που θα στεναχωρηθώ αν εκλείψει γιατί, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι περισσότερο αστείο από επικίνδυνο.

 Ο φασίστας της διπλανής πόρτας

Μένει δίπλα σου, τον συναντάς στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, στο μετρό, στη δουλειά. Είναι αυτός που δεν μιλάει ποτέ. Μόνο ακούει. Είναι αδιάφορο πως, αλλά έχει σχηματίσει ήδη την άποψη του, και δεν του την αλλάζει κανείς. Τόσα χρόνια κρυβόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Μάλλον έτρεχε πίσω από όποιον του πετούσε ένα κόκκαλο. Τις πολιτικές συζητήσεις τις θεωρεί χαμένο χρόνο, αν και νομίζει πως για κάποιο περίεργο λόγο, συμφωνούν όλοι μαζί του πως πρέπει να ρίξουμε ποντικοφάρμακο στους 300. Κάθεται στον καναπέ και ξεφυσάει, απειλεί πως ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα συντρίψει τους κλέφτες και τελικά καταλήγει πως στη χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν μείνει άνεργος εκνευρίζεται με τους ξένους που του πήραν τη δουλειά και τα βάζει με αυτούς και όχι με το αφεντικό του, το οποίο σέβεται και αγαπά. Αυτό το είδος φασίστα είναι το πιο μαζικό και το πιο επικίνδυνο. Είναι αυτοί που απαντούν στο ερώτημα: από πού ξεφύτρωσαν τόσοι φασίστες στην Ελλάδα.

5 σκέψεις σχετικά με το “Τα είδη των φασιστών

 1. Έχεις αφήσει έξω ένα πολύ ένδοξο είδος. Στη Νορβηγία / Σουηδία είναι οι ήρωες του Ραγκναροκ, οι ιππότες του Θωρ που θα δώσουν τρανές μάχες στο λυκόφως της εθνοκάθαρσης και που έχουν προεξοφλήσει από τώρα μια θέση δίπλα στον Θεο και Πατέρα Οντιν, μετενσαρκώσεις του οποίου θεωρούν τον χίτλερ αλλά ακόμα και τον ίδιο τον σατανά. Μιλώ φυσικά για τους οπλίτες του εθνοσοσιαλιστικού μπλακ μεταλ που δυστηχώς έχει μετατραπεί σε ρεύμα , έστω και μειονοτικό, ενός κατά τη γνώμη μου υπέροχου μουσικού είδους.

  Σκοπός αυτού του είδους αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι απο τον ναζιστικό-παγανιστικό αχταρμά είναι η επάνοδος της άριας φυλής που έκανε στην πάντα λόγω της εξάπλωσης του εβραιοχριστιανισμού καθώς και η αποκατάσταση των αρχαίων εθνών των ελλήνων και των ρωμαίων. Στα ακούσματα αυτά παρελαύνουν ένδοξα μαχητές του καρλομάγνου , τεύτονες ιππότες , βάφεν σσ, όλοι οι θεοί των βίκινγκς, ο χίτλερ κτλ. συνδιάζοντας μεταφυσικές θεωρίες με έναν κοινωνικού τύπου δαρβινισμό καθώς και με τα διδάγματα του Νίτσε σε σημείο τέτοιο που η τέχνη ή το ωραίο γίνεται αντιληπτό ως μια σούπα νεοπαγανισμού και νεοναζιστικού κλασσικισμού.

  Δεν περιορίζονται δυστηχώς μόνο στα βόρεια προάστια αλλά εξαπλώνονται προπαγανδιστικά ακόμα και στα μέρη μας. Η ελληνική σκηνή περιλαμβάνει τραγούδια οπως » ο καραφλός πρίγκηπας της μακεδονίας» , ανίκητη φάλαγγα, η σφαγή του κεμαλικού έθνους , νίκη στα ηλυσια πεδία και γενικά λατρεύεται οτι κυκλοφορεί με σπάθα , κατάγεται από τη σπάρτη ή τη μακεδονία , φορά περικεφαλέα , ιππέυει το βουκεφάλα και κατέχει το σιξ πακ απο την ταινια «300».

  Ο Στάλιν κάποτε είχε πεί , ορίζοντας τον αισθητισμό της προλεταριακής τέχνης, ότι οι συγγραφείς μας είναι οι μηχανικοί του επαναστατικού μετασχηματισμού. Η τέχνη παρέχει πολλούς νοητικούς αυτοματισμούς όχι σε μια ελίτ πλέον τύπου βασσιλικής αυλής αλλά σε μια μεγάλη μάζα ανθρώπων συχνά ετερόκλητων όχι μόνο σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά και πάνω στη αισθητική του «δέοντος», του πρέποντος δλδ ,του σωστού. Και όσο σε αυτούς τους καιρούς το «δέον» αλλάζει και μετατρέπεται σε «είναι» τόσο θα αντικρίζουμε αλαφιασμένα νεοναζιστικά μορφωματα είτε σε επίπεδο πολιτικής είτε σε επίπεδο ρατσιστικού νεο μπαρόκ.

 2. Ο φασίστας της διπλανής πόρτας… ο κρυφοφασίστας που πλέον δεν είναι και τόσο κρυφο…..τελικά τόσο σκατολαός είμαστε ?

 3. και θα επανέρθω στο ερώτημα: αξίζει κάτι περισσότερο σε έναν φασίστα από ένα τούλο στο κεφάλι;
  Για να απαντήσω πως η καλύτερη απάντηση είναι μία ερώτηση;
  Είναι αρκετό μόνο ένα;
  Αλλά γίνεται φανερό μέσα από την όλο και συχνότερη επαφή με αυτές τις υποκατηγορίες πως μοιάζει ανώφελη η οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιστρέψουμε την πορεία της κοινωνικής κίνησης προς τον εκφασισμό μιας και κανένας από αυτούς δεν έχει την δυνατότητα να εξηγήσει τη στάση του αυτή και άρα να μεταπειστεί.
  Το πλέον ανησυχητικό είναι πως επιλέγουμε τον διάλογο για να εξηγήσουμε στον ρατσιστή πως έχει άδικο. την ώρα που θα έπρεπε να δεχθεί το ρατσισμό κατάμουτρα.
  και εδώ η εσωτερική αντίφαση της σκέψης μου γίνεται περίτρανη καθώς συνειδητοποιώ πως τα ίδια τα θύματα του ρατσισμού σε πρώτη ευκαιρία γίνονται και οι ίδιοι ρατσιστές σε βάρος κάποιου σε δυσμενέστερη θέση από αυτόν.

  Τελικά το κακό με τα τούβλα σήμερα είναι πως έχουν τρύπες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.