Αν το ποδόσφαιρό είναι σαν την πολιτική, ο Γιάχος σαν ποιον είναι;

giaxos

Ποδόσφαιρο και πολιτική έχουν πολλές ομοιότητες. Καταρχάς τα πραγματικά αφεντικά του συστήματος επιστρατεύουν τις δημόσιες αρχές για να επιβάλουν το συμφέρον τους. Να δώσουν δηλαδή μια ψευδαίσθηση νομιμότητας στις έτσι κι αλλιώς άδικες αποφάσεις τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι μεγαλύτεροι γλείφτες της εξουσίας είναι αυτοί που πρώτοι βιώνουν τις πικρές της συνέπειες. Τα τσιράκια του Ολυμπιακού (λέγε με Αστέρα Τρίπολης κτλ.) και αδικούνται από το «μεγάλο αφεντικό» και δεν μπορούν να μιλήσουν. Το ίδιο και τα πουτανάκια της πολιτικής εξουσίας. Εκεί που νομίζουν ότι μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους ισχυρούς, βλέπουν ότι στην πραγματικότητα ο ισχυρός κάνει ό,τι γουστάρει και αυτοί δεν μπορούν ούτε να διαμαρτυρηθούν ακόμα κι αν ήθελαν (λέγε με Φώτη).

Συνήθως οι εκπρόσωποι τύπου των ομάδων είναι το ίδιο σιχαμεροί με αυτούς των κυβερνήσεων.

Οι οπαδοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σαν τους ψηφοφόρους. Πρόβατα!

Οι διαιτητές είναι σαν τους πρωθυπουργούς. Το παίζουν «άρχοντες» αλλά στην πραγματικότητα υλοποιούν αποφάσεις που τους υποδεικνύουν οι χρηματοδότες τους. Οι ίδιοι είναι συνήθως φοβισμένα ανθρωπάκια που γνωρίζουν ότι αν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών τους θα διαγραφούν από τους πίνακες και την ιστορία. Επίσης, στην στραβή χρεώνουν τα πάντα στους βοηθούς τους, όπως κάνουν οι πρωθυπουργοί με τους υπουργούς τους

Τα ΜΜΕ μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά απέναντι στους διαιτητές ή τους πρωθυπουργούς. Φτάνει να μην θιγούν ποτέ τα συμφέροντα των αφεντικών. Άλλωστε οι τελευταίοι ελέγχουν τόσο την πολιτική όσο και την ποδοσφαιρική ενημέρωση.

Εκτός από τους οπαδούς-πρόβατα υπάρχουν και οι επικίνδυνα χαζοί οπαδοί. Όσο υπάρχει κόσμος που πανηγυρίζει αυτά τα Κύπελλα του Ολυμπιακού ας μην αναρωτιόμαστε πως υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.

One thought on “Αν το ποδόσφαιρό είναι σαν την πολιτική, ο Γιάχος σαν ποιον είναι;

 1. ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ 2310 ΝΕΤ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΙΕΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΕΧΕΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 1-0 ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΝΕΡ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ.
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΑΓΗ ΔΙΙΑΤΗΤΗΤΙΚΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ.

  ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΜΕ ΡΗΠΗΤ.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΣΩΝΗ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ.

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ.

  ΛΕΣ ΚΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

  ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

  Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

  ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.