Το ΚΚΕ γεννά Μπογιόπουλους

mpogiopoulos_nikosΈχοντας ελλιπή γνώση και πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο Γ’ μέρος της Μπογιοπουλιάδας παρεμβαίνω με τον λίγο ιερόσυλο τίτλο του κειμένου για να θέσω κάποια επί της ουσίας ζητήματα:

1. Ό,τι ακολουθεί με κάτι που έχει σχέση με τον Μπογιόπουλο δεν ταιριάζει καθόλου με την ηθική ή τον τρόπο σκέψης των κομμουνιστών. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε κατινίστικα, είτε υποστηρίζουμε τη μία είτε την άλλη άποψη. Αναρτήσεις με κατηγορίες, υπονοούμενα, λάσπη και τέτοια ταιριάζουν σε μια κιτρινίστικη λογική παρασκηνίου και εσφαλμένης αντίληψης σχετικά με το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα. Ταιριάζουν σε άλλους πολιτικούς χώρους και κόμματα.

2. Ο Μπογιόπουλος είναι ικανότατος. Για χρόνια αποτελούσε ένα επικοινωνιακό κόσμημα για το ΚΚΕ. Το τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα είναι κάτι που γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι και αν κρίνουν ότι πρέπει να μιλήσουν ας το κάνουν.

3. Σε κάθε επεισόδιο του σίριαλ υπάρχει η τάση να εμφανίζεται ο Μπογιόπουλος ως ο μάρτυρας του κομμουνισμού που οδηγείται στη σφαγή από την αδίστακτη ηγεσία του κόμματος επειδή είναι ισχυρή προσωπικότητα. Ως τέτοια μάλλον δεν έχει ανάγκη από τους αυτόκλητους προστάτες του.

4. Η αγάπη που τρέφουν όλοι αυτοί στον Μπογιόπουλο είναι ψεύτικη και υποκριτική. Τον εκτιμούν, τον αναπαράγουν, τον θαυμάζουν αλλά ταυτόχρονα μισουν, απαξιώνουν και πολεμούν με κάθε τρόπο το κόμμα το οποίο ο ίδιος υπηρετεί, λασπολογούν συχνά εναντίον της ιδεολογίας που ο ίδιος πιστεύει και εκφράζει και συστηματικά βάλλουν κατά των συντρόφων του. Ωραία εκτίμηση!

5. Το σημαντικότερο θέμα είναι οι ατομικές συμβάσεις. Όμως όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα και αυτοί που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, οι συζητήσεις για τέτοια ζητήματα δεν γίνονται με post like share και tweet. Το ΚΚΕ είναι κόμμα με όργανα και αρχές λειτουργίας. Δεν είναι ομιλος προβληματισμού ούτε η Πρωτοβουλία των 666 για την διάσωση της Όπως Μπαίνεις Κεντροαριστεράς.

5 σκέψεις σχετικά με το “Το ΚΚΕ γεννά Μπογιόπουλους

 1. Λέμε αν, αν ρε παιδάκι μου γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ, αυτοδύναμη μάλιστα, θα κυβερνήσει όπως τον Ριζοσπάστη τώρα;
  Το πρόγραμμα του για να εφαρμοστεί θέλει να γίνει σοσιαλισμός;
  Με καπιταλισμό που όπως τώρα έχουμε, απλή διαχείριση υπάρχει στο μυαλό του ΚΚΕ; Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ.
  Συμπέρασμα: χέσε ψηλά κι’ αγνάντευε.
  Όσον αναφορά τον Μπογιόπουλο είναι ορθόδοξος κομμουνιστής όπως ο Φλωράκης τότε. Η ατυχία του Νίκου είναι ότι το ΚΚΕ άλλαξε και η τότε τροτσκιστική μειοψηφία είναι σήμερα πλειοψηφία.
  Μη μου πεις ότι δεν είναι τροτσκιστική άποψη η θέση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, που διαφώνησε ο Νίκος εκφράζοντας απόψεις Λενινιστικές.
  Το ’89 υπήρχε πιο σοβαρό εθνικό πρόβλημα και έγινε η συγκυβέρνηση με την Δεξιά;
  Διάβασε ιστορία ΚΚΚΣΕ το 1905 την παρόμοια διαμάχη του Λένιν με τον Τρότσκι.
  Πέρα από καταστατικά υπάρχει και η κριτική σκέψη. Η πολλή πειθαρχεία παραπέμπει και αλλού.

 2. Ρε συ reloaded νταξ το καταστατικό, δεν έχουν σύμβαση καν οι εργαζόμενοι/μέλη θες να πεις;

 3. «Το σημαντικότερο θέμα είναι οι ατομικές συμβάσεις.»

  Ποιες ατομικές συμβάσεις; Ισχύον καταστατικό του ΚΚΕ, εγκριμένο στο 19ο συνέδριο του κόμματος:

  «ΑΡΘΡΟ 46

  Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

  Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος.»
  http://www.kke.gr/taytothta/

  Ο Μπογιόπουλος είναι μέλος του κόμματος που εργάζεται στον Ριζοσπάστη. Συνεπώς, το καταστατικό τον δεσμεύει, όπως και κάθε άλλο μέλος του κόμματος που εργάζεται στο Ριζοσπάστη, στην εργασία βάσει αποζημίωσης όπως αυτή ορίζεται στο καταστατικό.

  Οτιδήποτε άλλο προϋποθέτει θεμελιώδη άγνοια εσωκομματικών κανονισμών και είναι εκ του πονηρού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.