Μια απάντηση για την ανάρτηση των Νομικά Ανάλατα

Picture 8

Χτες, Τρίτη 10 Φλεβάρη, ενημερώθηκα ότι σε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο Νομικά Ανάλατα, αναρτήθηκε κείμενο μου το οποίο είχε γραφτεί πριν από 3 χρόνια και αφορούσε στις εξελίξεις στην Τυποεκδοτική. (η ανάρτηση εδώ) Το κείμενο συνοδευόταν από βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τα χρέη του ΚΚΕ και η Λιάνα Κανέλλη στο repeat.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κείμενο για να ντύσει αυτή την ανάρτηση. Υπήρχαν στο διαδίκτυο δεκάδες πολύ πιο επιθετικά κείμενα που γράφτηκαν εκείνες τις μέρες. Υποψιάζομαι ότι αυτή η ανάρτηση στόχο είχε την -με το μυαλό των διαχειριστών της σελίδας- επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν, “αφού τα λένε και οι ίδιοι οι ΚΚΕδες”.

Όφειλω, λοιπόν, να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

 • Το παρόν μπλογκ δεν είναι ούτε θέλει να είναι με κανένα τρόπο επίσημη φωνή του ΚΚΕ.
 • Το συγκεκριμένο κείμενο που αναρτήθηκε είχε γραφτεί πριν από 3 χρόνια και δεν μιλούσε για τα χρέη του ΚΚΕ αλλά για τις επιχειρήσεις που διατηρούσε. Σκοπός του άρθρου δεν ήταν να κάνει πόλεμο στο ΚΚΕ ούτε να προσπαθήσει να το χτυπήσει με αφορμή τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Σκοπός ήταν να καταγραφούν με ψύχραιμο και νηφάλιο τρόπο ορισμένες ουσιαστικές -κατά τη γνώμη μου- πτυχές του ζητήματος. Αυτό μπορεί να το κατανοήσει όποιος κάνει τον κόπο να το διαβάσει. Επίσης, θα διακρίνει κανείς εύκολα το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο ύφος και το είδος της δικής μου κριτικής με αυτό της σελίδας Νομικά Ανάλατα.
 • Η ανάσυρση ενός τόσο παλιού κειμένου και η επικόλλησή του με ένα σχετικά άσχετο βίντεο μάλλον προσιδιάζει περισσότερο σε τακτικές άλλων εποχών και άλλων πολιτικών χώρων, πάντως όχι της Αριστεράς. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μια αριστερά που σβήνει με photoshop σφυροδρέπανα, ρετουσάρει και κάνει clopy-paste τα σύμβολά της σε κινητοποιήσεις και πανό άλλων και επιβάλλει μια ιδιότυπη τρολοκρατία στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει τα πάντα.

Όσα χρόνια λειτουργεί αυτό το μπλογκ ποτέ δεν έχει μπει κανένας περιορισμός ως προς την αναδημοσίευση κειμένων ή τον σχολιασμό. Ζητώ από τους διαχειριστές της σελίδας να διορθώσουν την ανάρτησή τους, αφαιρώντας το κείμενο από αυτή, καθώς στην καλύτερη περίπτωση έκαναν λάθος και δεν κατανόησαν το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου και στη χειρότερη περίπτωση ενήργησαν με στόχο την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Αν θέλουν οπωσδήποτε να αναρτήσουν ένα κείμενό μου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου να τους το στείλω και με αφιέρωση. Επίσης, ελπίζω οι διαχειριστές της σελίδας να έχουν την στοιχειώδη λογική να αναρτήσουν την παρούσα απάντηση στην σελίδα τους.

Μετά τιμής,

2310net

6 σκέψεις σχετικά με το “Μια απάντηση για την ανάρτηση των Νομικά Ανάλατα

 1. Δεν βλέπω όμως να απαντάτε με επιχειρήματα. Ο κατά τα άλλα καταγγελτικός σας λόγος είναι πασίκενος.

  1. Να απαντήσω με επιχειρήματα σε τι ακριβώς; Ο σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να επισημάνω ότι το κείμενο που είχα γράψει προ τριετίας δεν έχει καμία σχέση σε ύφος, περιεχόμενο αλλά και στόχο με αυτό που ανάρτησαν στην συγκεκριμένη σελίδα. Αυτό το επιχείρημα νομίζω γίνεται εύληπτο από οποιονδήποτε κάνει τον κόπο να διαβάσει την απάντησή μου.

 2. ..έχουν ξεφύγει μετά τις εκλογές,συμφωνώ,διαγράφουν οι διαχειριστές ακόμα και φίλους τους..τόσο καλά.. επίσης,όποιος έχει fb ας ανατρέξει στις φωτογραφίες χρονολογίου στις 27/12/2014 τί έγραφαν για την κατάρρευση της Ε.Σ.Σ.Δ. και τι έγραφαν μια εβδομάδα πριν..

  1. τους το ανάρτησα στα σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι σελίδα είναι αυτή, κάπου την είχα δει παλιά αλλά δεν ξέρω περισσότερα

   1. Χαιρομαι που απαντας σε αυτη την ανάλατη κουτσουλια! Μετεκλογικα εχουν ξεφυγει,θεωρωντας πως μαλλον το κκε εμποδισε την επανασταση του συριζα.Σε προσπαθεια αντιλογου,»εφαγα» ban.τοσο καλοι!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.