Προεκλογικές προβλέψεις που θα σας στείλουν στο ταμείο

εκλογες

Όπως σχεδόν σε κάθε εκλογές έτσι και τώρα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε προγνωστικά που θα σας στείλουν στο ταμείο (ανεργίας).

Έχουμε και λέμε. Προβλέπω οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1-2%. Θα κινηθεί περίπου στο 32% και στο 30% η ΝΔ.

Τρίτο κόμμα μάλλον θα είναι οι ναζί, αφού η δικαστική οδός δεν φαίνεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θα πάρει ένα ποσοστό κοντά στο 7% που μάλλον είναι το καθαρό ποσοστό φασιστών στην Ελλάδα. Είναι οι «η χούντα μας έφτιαξε δρόμους», «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» «δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, αλβανέ» που τα προηγούμενα χρόνια κρύβονταν στο ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Η θεσμική αγκαλιά του κοινοβουλευτισμού που με πάθος υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην live αναμετάδοση της προεκλογικής τους συγκέντρωσης από την ΕΡΤ του «κουφάλες δεν ξοφλήσαμε» προέδρου της.

Λίγο ανεβασμένο προβλέπω το ΚΚΕ με ποσοστό κοντά στο 6%. Καλή προεκλογική παρουσία, ωραία σποτάκια και μια γενικότερη στάση η οποία θα οδηγήσει κάποιους από αυτούς που τα είδαν και τα δοκίσμασαν όλα στο ΚΚΕ.

Το ΠΟΤΑΜΙ λογικά κάτι θα χάσει από τα ποσοστά του. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε νεοφιλελεύθερος, τώρα που ο Λεβέντης εμφανίζεται να παίρνει τα πάνω του και να επιδίδεται σε ήπιο φιλογερμανισμό το κόμμα του Θεοδωράκη δεν έχει μεγάλες ελπίδες. Του αρκεί βέβαια να μπει στη βουλή για να μπει σε κάποια –όποια να ‘ναι κυβέρνηση.  Θα κυμανθεί κοντά στο 4-5%

Οι ΑΝΕΛ θα είναι εκτός βουλής, όπως όλα τα μικρά κόμματα που ψήφισαν μνημόνια. Το πολύ 1,5%

Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει την πλάκα της. Η Φώφη αποδεικνύεται τόσο ελλιπής που δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το λογικό για τους ΠΑΣΟΚους επιχείρημα «τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κακό ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ψηφίζετε εμάς που είμαστε αυθεντικοί με πιστοποίηση Λαλιώτη;» Πάντως αν προσθέσουμε τα λίγα κουκιά του ΓΑΠ και της ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε ναπεριμένουμε κάποια άνοδο. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας κι έτσι το κόμμα με τον πράσινο ήλιο δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης εκτός από το να δίνει επιλογή ψήφου σε κεντροαριστερούς με αλτσχάιμερ. Ποσοστό 4.3%

Ο Λεβέντης θα μπει στη βουλή με το παράδοξο να υποστηρίζει ακραιφνώς το μνημόνιο και ταυτόχρονα να θεωρείται ψήφος διαμαρτυρίας! Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου. Με ποσοστό 3,5% θα μας λύσει την απορία αν θα έχει φραπεδιά στο βήμα της Βουλής.

Η ΛΑΕ μάλλον δεν τραβάει τόσο όσο θα περίμενε κανείς. Μάλλον αυτό οφείλεται στον Λαφαζάνη που δεν έχει την προσωπικότητα να πείσει. Και η προσωπικότητα μετράει σε προσωποκεντρικά κόμματα. Η ΛΑΕ όπως και να ‘χει είναι το κόμμα Λαφαζάνη παρά τις προσπάθειες να βγάλουν μπροστά την Ζωή που έχει μεγαλύτερο δυναμισμό. Προβλέπω ποσοστό περίπου 4%

Στα εκτός Βουλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει γύρω στο 0.7% αφού πολλοί από τους ψηφοφόρους της πιστεύουν στην ιδέα ενός ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ που τώρα το προσφέρει η ΛΑΕ. Ο Τζήμερος θα ψάχνει την ψήφο του και θα μείνει στο 0.3%.