Τώρα μπορώ να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά μου ήσυχος

Αφού έγινε κι αυτό, τα έχω δει όλα. Πλιάτσικας & B.D.Foxmoor μαζί σε ένα. Τώρα μπορώ να αποδημήσω για άλλους κόσμους ήσυχος, πλήρης βιωμάτων.

Το τραγούδι από μόνο του είναι ανάξιο σχολιασμού. Βασικά είναι τόσο χάλια που δεν άντεξα να το ακούσω δεύτερη φορά. Αλλά έβαλα το βίντεο κλιπ στο mute και το ξαναείδα. Δεν το χόρταινα. Ο αέρας να παίρνει τις κοτσίδες των καλλιτεχνών και να τις ταξιδεύει. Το μπαούλο να παίρνει πολλά κοντινά πλάνα αφού μάλλον ήταν ό,τι πιο ζωντανό είχε να επιδείξει. Ο ήλιος κόντρα. Το χαλίκι της παραλίας νωπό. Κλασικό σκηνοθετικό στερεότυπο: όποιος θέλει να κάνει λογαριασμό πάει στη θάλασσα, στέκεται όρθιος ένα μέτρο από εκεί που σκάει το κύμα και κοιτάζει τον ορίζοντα πριν βάλει φωτιά στα υπάρχοντά του σαν άλλος Κούρκουλος. Δηλαδή έπρεπε να σύρει το μπαούλο μέχρι τη θάλασσα; Και άντε πες ότι ο σκηνοθέτης δεν είχε καμία πρωτότυπη σκέψη. Δεν μπορούσε να περιμένει να πέσει λίγο ο ήλιος; Έβαλε τον άλλο να στέκεται κόντρα στον ήλιο με τα γυαλιά ηλίου. Ο τελευταίος ράπερ που έκανε βίντεο κλιπ με γυαλιά ηλίου πρέπει να ήταν ο Flavor Flav. Και του πήγαιναν. Δεν τον έκαναν να μοιάζει με τυφλό προφήτη που κάθεται στο θρόνο του και λέει μεγαλόστομες παπαριές.

low_pliatsikas_bdfoxmoor_1.jpg

B.D.Foxmoor: ο άνθρωπος που ξεκίνησε να υποστηρίζει τον λόγο του με τη ζωή του και κατέληξε να μην υπάρχει ούτε μία μεγαλοστομία που με στόμφο κατά καιρούς εκστόμιζε που να μην έχει ανατρέψει. Τέτοια πετυχεσιά σε κωλοτούμπες ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στα αντιμνημονιακά του…

Αλλά και η κωλοτούμπα έχει όρια. Και το όριο είναι ο Πλιάτσικας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον καλούσε πια να παίξει στα φεστιβάλ του.

12392049_899620290153140_6797759708999149100_n1.jpg

Πλιάτσικας: ο άνθρωπος που αν μπορούσε να άλλαζε τον κόσμο το μόνο που θα έκανε ήταν να ξαναέβαφε γαλάζια τη θάλασσα. Μόνο αν μένει στον Ασπρόπυργο εξηγείται. Σεόλο τον υπόλοιπο κόσμο γαλάζια εξακολουθεί να είναι η θάλασσα. Βέβαια τώρα που ξαναβλέπω το βίντεο κλιπ σκέφτομαι μήπως το γυαλί ηλίου είναι μόνιμο και βλέπει τη θάλασσα μαύρη. Γαλάζια είναι Φίλιππε. Ξεστραβώσου. Αλλά και να μην ήταν γαλάζια, τι μας λέει ο καλλιτέχνης; Ότι όλα τα άλλα πάνε καλά, χωνεύονται, αυτό το ξεθώριασμα όμως του κάθεται στο λαιμό.

Αυτά που είχα να γράψω τα έγραψα. Τώρα μπορώ να κλείσω τα μάτια μου (και το βίντεο κλιπ) ήσυχος. Όσο για τα αυτιά μου έχω επιλέξει τη λειτουργία «επιλεκτικής ακοής».

One thought on “Τώρα μπορώ να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά μου ήσυχος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.