Δύο συμπεράσματα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ουκρανιαΗ ραγδαία άνοδος του ναζισμού από την Ουκρανία ως την Βενεζουέλα, μαζί με τις κεκαλυμμένες μορφές του (τύπου Λεπεν), πρέπει να σημαίνει δύο πράγματα:

Α) Όποιος νόμιζε ότι θα σωθεί από τον ναζισμό με θεσμικού τύπου παρεμβάσεις, ενωμένοι όλοι μαζί υπό την σημαία της ΕΕ που ό,τι και να ‘ναι δεν θα ανεχτεί τον ναζισμό, σημασία έχει να βρούμε μια κοινή συνισταμένη για να πολεμήσουμε το κακό όλοι μαζί, να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και διάφορες τέτοιες μπούρδες που ακούγονται, πολλές φορές καλοπροαίρετα, από ανθρώπους διάφορων ηλικιών, διάφορων ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων που όμως όταν πρόκειται να βάλουν στην εξίσωση τη λέξη «καπιταλισμός» παθαίνουν κρίση πανικού, λογικά πρέπει να αισθάνεται ασφαλής που η ΕΕ θα εγγυηθεί την δημοκρατία και την ομαλότητα όταν χρειαστεί και στα μέρη μας.

Β)Οι Ναζί δεν είναι ίδιοι με τους νεοφιλελεύθερους, τους παλαιοφιλελεύθερους, τους συντηρητικούς, τους σοσιαλδημοκράτες, τους εκσυγχρονιστές, τους μικροαστούς αριστερούληδες και όσους με κάποιον τρόπο υπερασπίζονται το υπάρχον σύστημα ως θέσφατο. Ο Κασιδιάρης δεν είναι ίδιος με τον Σταύρο Θεοδωράκη, άσχετα αν και οι δύο πηγαίνουν βαρκάδα στο ίδιο αντιλαϊκό ποτάμι, με διαφορετικές βάρκες. Ωστόσο τίποτα δεν τους εμποδίζει να συνεργαστούν άψογα όταν χρειαστεί να υπερασπιστούν τα ίδια συμφέροντα που σε θέλουν άνεργο, ανασφάλιστο, επισφαλώς εργαζόμενο, χωρίς ιατρική περίθαλψη, δαρμένο, χρεωμένο, φτωχό, να λες ευχαριστώ που επιβιώνεις κι ας έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία στιγμή που χαμογέλασες.

3 σκέψεις σχετικά με το “Δύο συμπεράσματα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

  1. Είμαι υπέρ των νέων κομμάτων και ανθρώπων στην πολιτική.
    Σέβομαι την συνέπεια των λόγων του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν σε πολλά δεν συμφωνώ.
    Απορώ όμως με σένα, πόθεν προκύπτει το συμπέρασμα του ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης, θα συνεργαστεί άψογα με τον Κασιδιάρη όταν χρειαστεί να
    υπερασπιστεί τα ίδια συμφέροντα που θέλουν τους νέους άνεργους, ανασφάλιστους, επισφαλώς εργαζόμενους;
    Μπορείς να το αιτιολογήσεις;
    Και γιατί παρακαλώ δεν μπορεί να αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε;
    Μήπως εδώ ταιριάζει το ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΦΩΝΑΞΑΜΕ;
    Α!!! Ναι οταν γράφω νέο, εννοώ νέο και όχι με αναπαλαιωμένα υλικά.

    1. Το παρακάτω link με αφορμή και τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορεί να σε βοηθήσει και για ποιο λόγο δεν μπορεί να αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε και για ποιο λόγο δεν έχει σημασία αν κάποιο κόμμα ή πρόσωπο είναι νέο από τη στιγμή που υπηρετεί ένα τόσο παλιό και σάπιο σύστημα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός.
      http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/217340,Oykrania:_%C2%ABLoipon_pws_ta_pernate_me_ton.html

      Είναι αυτονόητο ότι όταν απειλούνται σοβαρά μονοπωλιακά συμφέροντα και μάλιστα σε μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση χάνονται τα προσχήματα… η αστική τάξη δεν έχει κανένα δισταγμό να βγάλει έξω τα μαντρόσκυλά της και να τα βάλει δίπλα στους κουστουμάτους και «προοδευτικούς» εκπροσώπους που είχε ορίσει μέχρι χθες για να τους αντιπροσώπευει…

      Όσο για τον Θεοδωράκη δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένεις να δεις ακόμα για να καταλάβεις τι πολιτικές υπηρετεί αφού είναι γνωστό και από τον ίδιο ότι είναι υπέρμαχος της Ε.Ε και του καπιταλισμού… τόσα νέα πρόσωπα και κόμματα πέρασαν από την μικρή Ελλάδα και ακόμα να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν δεκάδες κόμματα αλλά μόνο δύο πολιτικές… και οι ζωές μας εξαρτιούνται από τις πολιτικές… ??? Άραγε πόση ακόμα εξαπάτηση και πόσες φρούδες ελπιδες αντέχουμε?

      Τώρα το πώς θα μπορούσε να αλλάξει η πολιτικής μια ένωσης (όπως εδώ της Ε.Ε) που ιδρύθηκε από μονοπωλιακούς ομίλους για την αποκλειστική εξυπηρέτηση συμφερόντων τους θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις… σε πιο μικρή κλίμακα είναι σαν να μου λες ότι ένα αστικό κράτος όπως το ελληνικό μπορεί να έχει φιλολαϊκή πολιτική και μάλιστα εν μέσω βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.